Människan har alltid rest på ett eller annat sätt, ja ända från den tiden då vi var nomader tills idag. En del föredrar bekväma charterresor med all-inclusive och andra vill bo i hängmattor i Amazonas. Som tur är går det att hitta resor som passar alla. Några favoriter är Mexiko, Argentina och faktiskt Gran Canaria. Det finns såklart många andra spännande resmål men dessa är något utöver det vanliga.

Ta dykcertifikat i Mexiko

Mexiko är ett underbart resmål. Här hittar du Maya-ruiner, tropiska skogar, städer som vibrerar av liv och inte minst har landet en kust mot Karibien. Här är stränderna långa och vita med möjlighet att hitta boende där du nästan kan bada direkt från rummet. Förvisso är nu Playa del Carmen och Tolúm ganska exploaterade men det finns fortfarande charm kvar. Här kan du med fördel ta dykcertifikat då instruktörerna är välutbildade, så du kan känna dig trygg. De flesta instruktörer tar inte fler än max fyra elever åt gången. I havet hittar du sköldpaddor, valhaj och alla tänkbara tropiska fiskar. Det går även bra att ta med barnen då även dessa kan lära sig dyka på begränsat djup. Maten i Mexiko är något utöver det vanliga och här smakar tacos bättre än du någonsin trott att en tacos kan smaka. Från Playa del Carmen kan du ta bekväma bussar och utforska resten av Yucatánhalvön.

Lär dig om vin i Argentina

Argentina är ett gigantiskt land, från tropiska regnskogen i norr till glaciärer i söder. Buenos Aires, som är huvudstaden, är en härlig stad som är förhållandevis säker att besöka. Här kan du lära dig dansa tango eller njuta av att se proffsen dansa. För att vara en huvudstad är dessutom Buenos Aires billigt, du hittar lätt hotell med bra priser och en middag behöver inte kosta mycket. Argentina är också känt för sina viner. Åk upp till Mendoza och ta in på olika vingårdar, det går att boka färdiga paket eller så bokar du på egen hand. Långfärdsbussarna i Argentina är som att resa första klass med tåg i Sverige och du blir inte ruinerad. När du besöker Argentina får du inte missa att njuta av det förstklassiga köttet. Här har kossorna lyckligt betat på Pampas och det märks.

Gran Canaria är en klassiker

Gran Canaria är fantastiskt, här finns något för alla. För den som bara vill ta det lugnt finns lugna hotell och på de flesta kan du lägga till all-inclusive. Den som gillar självhushåll kan lätt hitta lägenheter eller hus att hyra. Bad och sol är såklart anledningen till att många åker till Gran Canaria men om du vill testa något nytt är bergsvandring att rekommendera. Det bästa är att boka en vandring med guide som kan lära dig om faunan och flora samt öns historia. Vissa vandringsleder är mycket ansträngande men det finns enkla leder som även mindre barn kan göra utan problem. Djuphavsfisket på Gran Canaria är också värt att testa oavsett om du är inbiten fiskare eller bara vill prova på. Så passa på att upptäcka Gran Canaria bortom stränderna.