Dear heart…

_TML0057

tumblr_n1brezSFFa1qkww7to1_1280

Efter dimman kommer blåa himlar och svävande rovfåglar åter,
med en förhoppning om vår.

Och innan dess, en torsdag kväll i början av februari blundar jag och sänder mitt CV till den plats som står högst upp på min lista av platser dit jag vill. Och säger helt enkelt, hej…jag vill gärna arbeta hos er.
Två veckor senare, några mail och en intervju där jag känner att jag kanske ändå glömmer att säga det allra viktigaste, så skriver jag på ett kontrakt.
Andas ut, och tänker åter, att det så sällan handlar om tur.
Så ofta om handling.

Det bor en lycka i mig nu.
Och en stolthet över att jag vågar ta ansvar för den.

 

 

6 Responses to “Dear heart…”

 1. malin februari 24, 2014 at 22:25 #

  Så nyfiken på var du är på väg.

 2. Pernilla februari 25, 2014 at 12:04 #

  Grattis!

 3. Anette februari 26, 2014 at 15:50 #

  Vad underbart! Det ligger så mycket i det där med handling framför tur… eller vad man nu ska kalla det. Men det är inte helt lätt när man inte riktigt vet vad man vill känner jag. Själv önskar jag att jag visste vad jag ville så att jag kunde agera i den riktningen och liksom sätta bollen i rullning. Eller så är det ”just do it” som gäller; att bara kicka iväg bollen planlöst och se var den hamnar? Agera först, få insikten sedan. I vilket fall tror jag, med ett andligt perspektiv på tillvaron, att vi människor samtidigt får hjälp när vi gör så gott vi kan. Ett slags samspel mellan eget ansvar, handling och ”tur”. Även om den tanken inte är okomplicerad heller.

  Som du märker satte din text igång en massa djupa tankar hos mig!… I alla fall, spännande med det nya jobbet – och nya huset! Hoppas vi får veta mer snart. ; )

 4. sarapirat februari 26, 2014 at 20:00 #

  vackert!
  lite liknande historia för mig,
  ett mail dit jag ville och några måndader senare började jag jobba i frankrike av och till, och där är jag nu.
  magiskt ibland!

 5. enannanhelena mars 1, 2014 at 5:25 #

  Allt möjligt här i livet kan nog handla om tur, tillfälligheter och timing, tror jag. Men om man har möjlighet att förekomma allt det där, ta saken i egna händer och så, då tror jag att allt kan bli riktigt bra. Riktigt bra! Och att man kan gå framåt med en skön tillfredställande känsla tickande innanför bröstkorgen.
  Lycka till! Med allt.

  /helena

 6. Lenita mars 17, 2014 at 13:21 #

  Grattis! Vad fint att känna så. Och du, vad hemsidan för Oddlovin blivit snygg! Drömmig och rebellig, bästa kombon. Och en dag ska jag införskaffa mig en kimono och då kommer den vara från dig 🙂